Základní škola a Mateřská škola
Lhota pod Libčany, okres Hradec Králové
778 050 101
Drobečková navigace

Úvod > Projekty > POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA ZÁBAVOU A HROU NA ZŠ A MŠ LHOTA POD LIBČANY 2017- 2018

POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA ZÁBAVOU A HROU NA ZŠ A MŠ LHOTA POD LIBČANY 2017- 2018



Na školní rok 2017-2018 byla schválená dotace pod názvem "Polytechnická výchova zábavou a hrou na ZŠ a MŠ Lhota pod Libčany", realizovaná za finanční podpory Královéhradeckého kraje.

 

Celkem schváleno: 49 000,-- Kč

Projektem chceme podpořit větší zájem dětí o polytechnickou oblast s ročníky
pouze 1. stupně.

 

Cílem projektu je přispět k zájmu našich žáků o polytechnickou výchovu a vzdělání a pokusit se v nich vzbudit „zapálení pro věc“ v pracovních činnostech, aby se rozvíjela jejich manuální zručnost pomocí konstruktivních stavebnic. Hravou formou budeme rozvíjet jejich technické myšlení, dovednosti, tvořivost a jejich fantazii.

Výstupem projektu bude, že žáci si vytvoří pozitivní vztah k práci, naučí se práci dotáhnout do konečné podoby, naučí se lépe komunikovat mezi sebou, vážit si práce druhého, osvojí si jemnější motoriku a manuální zručnost. Díky zajímavým novým stavebnicím podnítíme jejich zájem o polytechnickou výchovu. Aby pedagogové uměli využít potenciál stavebnic co nejlépe a věděli, jak s nimi v hodinách pracovat, projdou školením v přímé souvislosti s používáním vybavení pořízeného v rámci dotačního programu včetně zakoupení metodických materiálů.

 

 

Sady konstruktivních stavebnic, pořízené z dotace:

 

stavebnice Merkur

stavebnice Lego

stavebnice Magformes

Mozaika stavebnice